Info Alarmpunten

Elk van de 12 grote meridianen van het lichaam heeft één speciaal acupunctuurpunt. Deze punten worden acupunctuuralarmpunten genoemd en worden geassocieerd met het orgaan waarvoor de meridiaan wordt genoemd. Op twee na bevinden zich ze zich allemaal op de borst en buik. De overige twee staan op de punt van de elfde en twaalfde rib.

De acupunctuuralarmpunten bevinden zich direct boven het orgaan dat wordt gebruikt om de meridiaan te duiden. Deze punten zijn zeer krachtig en hebben een dramatisch effect wanneer ze betrokken zijn bij de behandeling.

Om deze acupunctuuralarmpunten maximaal te kunnen gebruiken, moet een beoefenaar de relaties tussen Meridianen en verschillende lichaamssystemen begrijpen. De longmeridiaan regelt bijvoorbeeld alles wat met de huid te maken heeft. De Niermeridiaan controleert spieren en ligamenten. Zelfs de verschillende emoties zoals verdriet, zorgen en woede zijn allemaal geassocieerd met verschillende meridianen. Directe stimulatie door de bi-color van het alarmpunt kan een dramatisch effect hebben op het systeem dat door de Meridiaan wordt aangestuurd.