Kleurlichttherapie

Sinds ongeveer zes jaar heb ik veel aandacht besteed aan de werking van kleuren bij het herstellen van de lichaamsfuncties, en ik ben volkomen eerlijk in het zeggen dat ik na bijna zevenendertig jaar van actieve ziekenhuis en privé praktijk in de geneeskunde en chirurgie, ik sneller en nauwkeuriger resultaten kan bereiken met kleuren dan met een of alle andere methoden gecombineerd en met minder belasting van de patiënt.”   Kate Baldwin, MD (1920)

Een uitspraak van 100 jaar oud!
Chromotherapie is een therapeutische wetenschap die al duizenden jaren door vele volkeren werd (en wordt) gebruikt. De oude Egyptenaren gebruikten speciaal gebouwde solariumzalen met verschillende gekleurde glazen. De zon werd gebruikt als lichtbron en scheen door het gekleurde glas op de patiënt. Anderen gebruikten verschillende gekleurde zijden kleding om verschillende lichtkleuren op hun lichaam te filteren. Er is ook bewijs van de werking van gekleurd water om hetzelfde resultaat te bereiken.

Tegenwoordig gebruiken veel natuurtherapeuten op vele manieren chromotherapie op hun patiënten. Zij rapporteren succes in het herstel van pijn tot mensen met een chronische depressie. In de Verenigde Staten wordt chromotherapie erkend als een aanvulling op reguliere therapieën.

Hoe en waarom chromotherapie werkt
De Aarde, onze continenten, oceanen, in feite is elk levend ding afhankelijk van licht om te kunnen bestaan. Recent wetenschappelijk bewijs suggereert dat er licht wordt uitgestraald door elke cel in ons lichaam. We leven in een zee van energie waar kleur binnenin ons werkt. Onderzoek en observatie hebben aangetoond dat specifieke kleuren evenwicht brengen in onze fysieke en emotionele systemen.

Chromotherapie kan gemakkelijk worden gebruikt als alternatief voor Chinese acupunctuur, het bereikt hetzelfde resultaat in het deblokkeren van meridianen zonder het ongemak van naalden.

De eigen verantwoording.
Voor een sneller herstel verstrekt u een Tweaklite eventueel aan uw cliënten voor thuisgebruik. De client kan de Tweaklite van u kopen of huren. Thuisbehandeling is effectiever omdat de behandeling kosteloos een aantal keren per dag herhaalt kan worden en de eigen motivatie een positieve rol speelt. Het bespaary de cliënt tijd, ongemak en geld. De magische formule voor marketing!

Meervoudig gebruik
Eventueel kan  de Tweaklite later worden voorzien van een andere of meerdere protocollen voor praktijkgebruik waardoor deze multifunctioneel is. Als de cliënt een Tweaklite heeft aangeschaft en de behandelkuur niet meer nodig heeft kan de Tweaklite, eventueel voorzien van een andere programma, worden gebruikt voor een ander lid van het gezin of hun huisdier en krijgt als familie instrument een nieuwe functie.

In het kort
De TweakLite is een uiterst betaalbaar gezinsinstrument voor gebruik in de praktijk en thuis.  Het  is een universeel middel om de eigen gezondheid te ondersteunen onder leiding van een professionele behandelaar.  Registreer als professional voor meer informatie.